25.07.2016 Norsun poikasten myyminen epäinhimillisiin oloihin Kiinaan

HERÄTYS EU ja WWF!
Tietojemme mukaan Zimbabwe myi 100 norsua, 2-7 vuoden ikäisiä, Kiinalle heinäkuussa 2015.
https://www.theguardian.com/environment/2016/jan/06/zimbabwe-plans-to-sell-elephants-and-lions-to-china-to-fund-conservation

Luonnonsuojelijoiden mukaan norsut joutuivat Kiinassa epäinhimillisiin oloihin (kts kuvan linkki).
http://news.nationalgeographic.com/2015/09/150925-elephants-china-zimbabwe-cites-joyce-poole-zoos-wildlife-trade/

Zimbabwen ympäristöministerin mukaan maa ei epäröi jatkaa myyntitoimintaansa. Zimbabwe perustelee myyntitoimintaansa tarpeella saada rahaa luonnonsuojelutyöhön.
Miten on mahdollista että EU ja isot luonnonsuojeluorganisaatiot kuten WWF, eivät puolla esimerkiksi juuri Zimbabwen norsupopulaation nostamista CITES- sopimuksen I- lajiliitteeseen, jolloin tällainen toiminta ei olisi enää laillista? Ettekö ymmärrä, että norsunpoikasen erottaminen emostaan on todella traumatisoiva juttu niin poikaselle kuin emolle / laumalle? Puhumattakaan siitä, että sen jälkeen vielä rahdataan toiselle puolelle maapalloa epäinhimillisiin oloihin?

Asian tekee vieläkin oudommaksi se, että rahapulan ei pitäisi olla esteenä norsujen suojelun toteutumiselle, ja näin ei pitäisi olla myöskään tarvetta harjoittaa norsuihin kohdistuvaa julmuutta niitä edesvastuuttomasti myymällä; Pelkästään EU rahoittaa Afrikan luonnonsuojelua 700 miljoonalla eurolla vuosien 2014 – 2020 aikana.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-387_en.htm

Kaunopuheiden ja ontuvien selitysten aika on ohi.
Sanoista tekoihin.

Toni Lahtinen
Toiminnanjohtaja
Team Rokka