14.09.2016 Team Rokan toiminnan jatkuminen

Nyt on aika pysähtyä ja miettiä vakavasti toimintamme jatkoa.

Suomessa viettämämme loman aikana on selvinnyt, että tiimimme ei todennäköisesti tule saamaan enää työlupia, jotka mahdollistaisivat operatiivisen toiminnan jatkamisen Tansaniassa.

On melkoisen turhauttavaa huomata, kuinka korruptoituneet viranomaiset kykenevät vesittämään kaikkein pyyteettömämpiäkin projekteja. Toisaalta, pyyteettömät ja rehelliset projektit harvemmin kantavat maahan ”löysää” rahaa. Sitä, josta korruptoituneet rakenteet pääsevät osallisiksi.
Tilanne on ymmärrettävä, mutta kaukana hyväksyttävästä.

Olemme toimintamme aikana onnistuneet vesittämään rikollisten toimia ja paljastamaan maassa vellovaa korruptiota.
Toimintamme takia olemme luonnollisesti joutuneet useiden tahojen mustalle listalle. Tämän asiatilan valossa nyt ilmenneet ongelmat eivät tulleet täytenä yllätyksenä.

Minulle on käynyt hyvin selväksi, että tällainen korruptoitunut toiminta on hiljaa hyväksytty maan tapa Tansaniassa.

Tämä asia ei tule kuitenkaan jäämään tähän. Tulen antamaan asioista syväluotaavan raportin kun sen aika on. Toivon että kyseinen raportti tulee herättelemään ihmisiä, myös poliittisia päättäjiä, siitä miten maailmamme makaa.

Team Rokan toiminnan jatkosta en osaa vielä lausua.
Olemme operatiivisen toiminnan yhdistys ja mikäli meillä ei ole mahdollisuutta tosiasialliseen toimintaan, on parempi painua vaikkapa kortistoon.
Olen ylpeä siitä, että olemme saaneet toimia etulinjassa ja näin viedä tukea sinne missä sitä oikeasti tarvitaan. En voisi kuvitella tilannetta, jossa jatkaisimme toimintaamme vain Suomessa ilman operatiivista toimintaa norsunlunluusyndikaatteja vastaan.kantaa_toiminnanjatkuminen

Palaan asiaan kun on aika tiedottaa asioista.
Kiitän kärsivällisyydestänne.

Toni Lahtinen
Toiminnanjohtaja
Team Rokka